fredag 9 mars 2007

SIDeR 07

Det har varit en hektisk onsdag-torsdag-fredag den här veckan, då jag och de andra i min klass har organiserat årets SIDeR-konferens (Student Interaction Design Research) som ett projekt i Participatory Design. Vi har stått för den största delen av logistiken och fick i uppgift att leta reda på en key note-talare. Vi har t.ex. tryckt piké-tröjor, bags, namnbrickor och liknande.

Själva konferensen startade i torsdags, då med key note-talare från UIQ som bl.a. talade om hur de ser på utvecklingen av mjukvaruplatform till mobiltelefoner. Senare på kvällen bjöds det på buffé på Ekmans, mycket god mat och fri dricka vilket resulterade i väldigt intressanta diskussioner med studenter från hela skandinavien. När sedan det var dags att gå därifrån var folk sugna på att fortsätta socialisera och det löste sig så väl att studentpuben, kåren, kunde skrapa ihop lite jobbare och öppna enbart för vår skull, festligheterna fortsatte på kåren och när det var dags att stänga gick vi vidare upp till studentboendet för att fortsätta festa. Kom hem runt 05:00 och det var längesen jag hade så kul, riktig höjdarkväll! Det var dock inte lika kul dagen efter när jag egentligen skulle gått upp vid 7-tiden för att servera frukost, det slutade med att jag istället sov till 11.

Idag, fredag var Mikael Sköld från inUse och hade en föreläsning om ett utav deras senaste projekt lagrummet.se(läs mer).

För att summera så har konferensen varit toppen, det var lite stressigt i början och man hade lite funderingar på hur det skulle sluta, men allt verkade lösa sig. Har dock blivit skadad på så sätt att jag inte kan sluta prata engelska, jag t.om. tänker på engelska ibland.

Artikel om SIDeR07 från Sydöstran.

1 kommentar:

krl-jhn sa...

det var sjükt kul och lärorikt!