tisdag 8 maj 2007

Flugan på väggen

Vår projektgrupp utförde för några veckor sedan en etnografisk studie på ett företag, vilket vi håller på att utveckla ett nytt stämplingssystem åt, i förväg hade vi informerat chefen och på plats informerade vi även receptionisten. Vad vi inte gjorde var att informera alla de anställda som skulle bli ofrivilligt filmade, vår baktanke med det hela var att fånga deras naturliga morgonritual när de stämplar in. Det hela gick väldigt bra och majoriteten märkte inte ens kameran efteråt.

Problemet vi stötte på var en anställd som direkt märkte filmkameran när han kom in i byggnaden, det första han gjorde var att gå fram till kameran och vrida bort den med motivationen


Jag vill då inte bli filmad, snart är man övervakad överallt.

Antagligen trodde han att det var företaget själva som hade satt ut kameran för att övervaka personalen logga in, hade så vart fallet hade jag självklart sympatiserat med honom. Nästa gång kommer vi nog förvarna de anställda.
Men, han blev inte arg på oss, för tillfället är det faktiskt han som verkar mest intresserad av hur vårt projekt artar sig.

För övrigt så är sommarvärme och projektarbete med eget ansvar ingen bra kombination. Veckorna flyger förbi och snart är det redovisning.

Inga kommentarer: