fredag 9 mars 2007

Remotion


Jag satt och kollade runt lite på Grafiskt Forum häromdagen, där var en post om några designstudenter från Gotland som skulle utveckla en multifjärrkontroll och hade gjort några mockups på hur den skulle kunna se ut. Hur som helst så blev jag själv sugen på att leka lite med tanken på hur en ny typ fjärrkontroll skulle kunna se ut och fungera.
Efter några timmar i Photoshop hade jag kommit på en designidé jag själv är väldigt förtjust i, inspiration kommer självklart från Apple's produkter samt Wii-kontrollerna.

Den revolutionerande funktionen är att den är rörelsekänslig ala Wii-kontrollerna så att man lätt ska kunna scrolla mellan TV-kanalerna genom att röra fjärrkontrollen höger och vänster, höja ljudet genom att röra den uppåt samt neråt för att sänka ljudet.

För att man inte av misstag ska råka byta kanal så är man tvungen att hålla in en knapp som sitter på vänstersidan av kontrollen, kontrollen går då in i "motion-mode" och det indikeras på den lilla displayen längst upp till höger.

För att få någon typ av feedback på att man faktiskt byter kanal funderar jag på att inkludera ett klickljud för varje kanalbyte. En bekant kom med förslaget att ha en vibrator i dosan som gav feedback, men eftersom jag själv inte är mycket för skakningar i tekniska prylar så är jag lite tveksam.

1 kommentar:

Anonym sa...

I'm really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A couple of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any recommendations to help fix this problem?

My blog post: Full Statement